Geen categorie

2020, het jaar waarin we massaal thuis gingen werken

In 2020 zijn we (voor zover mogelijk) allemaal massaal thuis gaan werken. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de komst van het coronavirus (coronatest). Door thuis te blijven en zo weinig mogelijk mensen te zien, voorkomen we dat het coronavirus zich kan verspreiden. Thuiswerken was voor veel beroepsgroepen natuurlijk al langer mogelijk, maar werd voor corona lang niet zo vaak gedaan. 

Hoe bevalt dat thuiswerken?

Het thuiswerken is niet langer een vrije keuze meer met de komst van het coronavirus. Het kabinet heeft een dringend advies afgegeven om zoveel mogelijk thuis te werken. Nu het niet langer een vrije keuze is, is de vraag dan ook of en hoe het bevalt? 

Gemengde reacties

De een vindt het heerlijk. Maar zat mensen zien nu ook de keerzijde van het thuiswerken. Je sociaal contact wordt namelijk aardig ingeperkt en de scheiding tussen privé en werk is er haast niet meer. Veel mensen ontbijten nu aan dezelfde tafel als waar ze vervolgens hun laptop openslaan. 

Voordelen van thuiswerken: 

  • Het is duurzaam (geen reisbewegingen met auto, motor of openbaar vervoer) 
  • Je bent het meest op je gemak in je eigen huis 
  • Je hebt geen reistijd meer
  • Filerijden is verleden tijd 

Nadelen van thuiswerken

  • Weinig sociaal contact met collega’s 
  • Scheiding tussen privé en werk vervalt 
  • Je hebt geen geschikte werkplek, dit zorgt voor fysieke klachten

Er zijn dus zowel voor- als tegenstanders van het thuiswerken. Wat in elk geval gebleken is: veel kantoorpanden zijn op deze manier overbodig geworden. Het lijkt niet langer nodig meer om grote ruimtes af te huren of nieuwe kantoorpanden te plaatsen. 
Weten of je corona hebt gehad zonder het huis uit te gaan? Bestel een zelfafnametest bij How Are You Diagnostics.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *