Sport

3 slimme tips om thuis fit te blijven

Nu de sportscholen voor onbepaalde tijd zijn gesloten, moeten we er voor zorgen dat we thuis fit blijven. Veel mensen denken dat het lastiger is om thuis in shape te lijven, maar met de juiste tips is het prima mogelijk! Benieuwd wat je thuis kunt doen om fit te blijven? Lees dan gauw verder, want in dit artikel geef ik je 3 handige tips!

Je eigen mini-gym!

De reden waarom thuis sporten voor sommige mensen niet werkt, is dat ze vaak niet beschikken over de juiste gear en equipment. In de sportschool kun je gebruikmaken van de meest moderne apparatuur en als je dan ineens zonder machines en accessoires aan de slag moet, kan dat best lastig zijn. Ondanks het feit dat het best mogelijk is om zonder equipment fit te blijven, zal het zeker in je voordeel werken als je zelf wel over apparatuur beschikt. Dit maakt je workouts doeltreffender en bovendien gemakkelijker. Door te sporten met behulp van een fitnessapparaat verklein je bovendien de kans op blessures.

Om je eigen mini-gym te creëren kun je kiezen voor verschillende soorten apparatuur, uiteraard volledig afhankelijk van wat je doelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de smith machine. De smith machine is een veelzijdig apparaat waarmee je op een veilige manier je krachtsoefeningen kunt doen.

Plan je workouts in

Veel mensen zeggen dat ze niet genoeg discipline hebben om thuis te sporten. Afleidingen liggen namelijk al snel op de loer en het is natuurlijk verleidelijk om lekker op de bank te blijven liggen. Om de kans dat je daadwerkelijk gaat sporten is er een aantal dingen die je kunt doen. Één van de dingen die je kunt doen is het inplannen van je workouts in je agenda. Door je workouts in te plannen kun je je overige activiteiten eromheen indelen. Uit onderzoek is gebleken dat dit een effectieve manier is om je ook daadwerkelijk aan je workouts te houden. Pak je agenda er dus maar bij!

Het belang van goede voeding

Om fit te worden en te blijven is de juiste voeding van groot belang. Zonder goede eetgewoonten kun je een fit lichaam namelijk wel op je buik schrijven. Zeker nu we massaal thuis zitten is de verleiding groot om meer en vaker te snacken dan dat eigenlijk goed voor ons is. De oplossing om dat te voorkomen is misschien flauw, maar wel heel simpel: zorg ervoor dat je slecht voedsel als chips, koekjes en snoep überhaupt niet in huis hebt. Haal in plaats daarvan gezonde snacks in huis, zoals komkommer, snoeptomaatjes of hummus!

Bron: tunturi.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *