Geen categorie

Alles over Valencia

Dit jaar verloopt de zomer iets anders dan we gewend zijn. Maar nu Europa langzaam maar zeker weer opengaat, kunnen we toch wel voorzichtig kijken naar vakanties buiten ons eigen kikkerlandje. Na maanden binnen zitten, is het tijd om er weer op uit te gaan. En wel met een stedentrip Valencia. Zo zie je een prachtige nieuwe stad en ben je niet te lang weg. Maar wat heeft Valencia te bieden? In deze blog vertel ik het één en ander over deze prachtige stad. Lees je mee?

De hotspots

Valencia is enorm divers. Deze oude Spaanse stad heeft van alles te bieden, van oude kunsten tot moderne wetenschappen. De verschillende musea bieden ieder weer iets anders, van sculpturen tot schilderwerken. Maar er is ook genoeg te doen voor de kleintjes, ga bijvoorbeeld een dagje naar één van de uitgebreide dierenparken. De stad is nog voorzien van een hoop oude architectuur en het is dan ook meer dan aan te bevelen om een accommodatie te regelen in het stadscentrum zodat je genoeg van die kunstige oudheid kan proeven. Doe voor je vertrek wat onderzoek wat betreft deze hotspots zodat je je er goed op kan voorbereiden, sommige dingen zullen misschien nog niet of beperkt open zijn. Ook kan het vooraf boeken van tickets een hoop geld stelen.

Wat mag het zijn?

En over proeven gesproken, in Valencia ontbreekt het ook niet aan heerlijk eten. Spanje staat natuurlijk bekend om tapas en paella. Sterker nog, Valencia is de plek waar de eerste paella werd gemaakt. Tijd dus om er eentje te bestellen wanneer je daar bent. Daarnaast kan je in het centrum of bij het strand heel goed neerploffen op één van de terrasjes. Wil je niet steeds uiteten? Bezoek dan de grote lokale markt voor de meest verse producten waarmee je in je accommodatie een waar sterrenmaal bereidt. Een vakantie is immers niet compleet als je niet thuis kan opscheppen over het heerlijke gegeten dat je genuttigd hebt.

Van A naar B

Maar ja, hoe kom je van ons koude kikkerlandje in het prachtige Valencia? Nou dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld per auto, trein en vliegtuig. Wanneer je via een reisorganisatie een stedentrip Valencia boekt, kan deze jou bij deze keuze adviseren en helpen met het in elkaar zitten van de rest van je reis. Dat scheelt weer een hoop zelf doen en dan kan je alvast eerder van het vakantiegevoel genieten!