Vakantie met auto
Vakantie

Autovakantie in Europa

Een vakantie met volop flexibiliteit gewenst? Doe een Europese autovakantie

Op vakantie gaan is iets dat je op veel verschillende manieren kunt doen. Ook kun je hier de nodige vervoersmiddelen voor gebruiken. Toch is en blijft de auto nog altijd een van de meest geschikte voertuigen om naar en van je vakantiebestemming(en) te rijden. Akkoord, met de auto reis je niet zomaar even naar andere continenten, maar een autovakantie in Europa is al snel goed mogelijk, zeker als je je bedenkt dat wij in Nederland redelijk centraal in Europa zitten en omdat de Europese (snel)wegen over het algemeen van een prima kwaliteit zijn. Los van deze aspecten hebben autovakanties ook gewoon heel veel voordelen. Hieronder lees je er meer over.

Waarom is op vakantie gaan met de auto eigenlijk zo ideaal?

Ten opzichte van andere manieren om vakantie te vieren heeft een autovakantie de volgende pluspunten: 

  • Een autovakantie is relatief goed voor het milieu, althans, als je het vergelijkt met vliegvakanties.
  • Met de auto ben je zeer flexibel. Moet je plotseling terug naar huis voor een noodgeval, dan kan dat gewoon.
  • De al genoemde flexibiliteit kun je ook inzetten om op verschillende bestemmingen vakantie te vieren. Je bepaalt zelf wanneer je op welke plek bent en hoe lang. 
  • Ook als je een tijdje op een bestemming blijft plakken heb je baat bij het feit dat je je auto bij je hebt. Je kunt ‘m dan namelijk gebruiken om boodschappen te doen of uitstapjes te maken.
  • Je reist volledig in het door jou gekozen tempo.
  • Over het algemeen kun je bij een autovakantie veel meer bagage meenemen dan bij vakanties met het vliegtuig, de trein of de bus, al is dit natuurlijk wel ook afhankelijk van de grootte van je auto en zijn bagageruimte.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *