Geen categorie

Beginnen met fitness? | 3 tips

Je hebt voorgenomen om te beginnen met fitness: hartstikke goed! Starten met sporten is namelijk altijd een goed en gezond idee. Om ervoor te zorgen dat je lekker fanatiek van start kan gaan, delen wij drie belangrijke tips.

Ps. Ben je nog op zoek naar een gezellige sportschool in Biddinghuizen? Kijk dan eens voor een proefles bij Sportcentrum de Bever!

1 | Waarom, wanneer en hoe?

Voordat je de daadwerkelijk begint, is het belangrijk om jezelf de volgende drie vragen te stellen:

  • Waarom ga je fitnessen? Met welk doel?
  • Hoe ga je dat doel bereiken?
  • Wanneer maak je hier tijd voor?

Zodra je het antwoord op deze vragen weet, ben je klaar om aan de slag te gaan. Want zeg nou eerlijk, hoe blijf je dag in dag uit gemotiveerd terwijl je geen doel voor ogen hebt? En raak je de motivatie onderweg toch een beetje kwijt? Ga dan opnieuw bezig met deze vragen en zorg dat je jezelf weer herpakt of kies voor een personal trainer uit Dronten!

2 | Loop niet te hard van stapel

We begrijpen dat het verleidelijk is om in het begin vol van start te gaan. Toch kun je dit beter niet doen wanneer je het wilt volhouden om ook op lange termijn te blijven sporten. Begin dus rustig en plan bijvoorbeeld twee trainingen per week in. Niet direct 6. Hiermee vergroot je de kans om vol te houden én voorkom je blessures.

3 | Zorg voor de juiste uitrusting

De aanschaf van de juiste kleding en attributen is belangrijker dan je wellicht denkt. Zo wil je bijvoorbeeld niet intensief fitnessen in een dikke trui en is het belangrijk om goede schoenen te hebben wanneer je veel wilt gaan hardlopen. Ga je in de weer met zware gewichten en apparaten? Dan kan het soms verstandig zijn speciale handschoentjes aan te schaffen ter bescherming van je handen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *