Geen categorie

Een paard onderhouden

Voor velen meisjes was het waarschijnlijk een hele grote droom, een eigen paard… En als je dat op latere leeftijd waar kunt maken is dat natuurlijk superleuk! Maar net zoals bij bijna elk huisdier moet je niet onderschatten hoeveel tijd en energie het in beslag neemt. Kijk dus goed van tevoren of jij klaar bent voor zo’n grote stap en of dit wel het juiste moment in je leven is om een paard te kopen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je het op dit moment even erg druk hebt maar misschien heb je er over een paar jaar weer alle tijd voor! Ook is het belangrijk om voorafgaand goed onderzoek te doen van wat je allemaal moet aanschaffen voor een paard, het is namelijk meer dan je denkt…

Tijd en geld

Zoals hierboven al benoemd neemt een paard erg veel tijd in beslag. Het heeft namelijk meer aandacht en liefde nodig dan bijvoorbeeld een kat of een parkiet. Als eerste moet je paard natuurlijk in een stal staan. Je kan ervoor kiezen om een stal te huren waarbij je zelf nog alles moet doen, voer geven, de stal uitmesten en ervoor zorgen dat je paard genoeg beweging krijgt. Maar je kan er ook voor kiezen om ergens een stal te huren waarbij al een hoop dingen voor je worden gedaan. Denk hierbij aan voer geven en je paard voldoende dagelijkse beweging geven door hem bijvoorbeeld in de wei te zetten. De prijzen voor een stal kunnen daarom variëren tussen de €100 en €500 per maand. Dan wil je natuurlijk ook dat je paard goed verzorgd wordt. Denk hierbij aan de vacht borstelen en een keer in de zoveel tijd je paard lekker wassen. Allemaal kosten en tijdrovende klusjes waar je van tevoren goed over moet nadenken!

Voer

Je paard voeren is natuurlijk ook erg belangrijk. Misschien heb je gekozen voor een stal waarbij dat wordt gedaan of misschien doe je dat lekker zelf. Gevarieerd eten voor een paard is goed. Voermeesters paardenvoer heeft een ruim aanbod aan verschillende paardenvoeding van muesli tot slobber. Als je paard in de wei gaat eten is het lekker voor hem als er wat bloemetjes etc. staan. Luzerne voor paarden is hier een goed voorbeeld van. Het is een geschikte aanvulling op de dagelijkse voeding. Luzerne bevat een erg hoog eiwitgehalte waardoor deze bloem perfect is voor sportpaarden of paarden die zware prestaties moeten leveren.