Sport

Fit in de lockdown!

Door de corona maatregelen zijn we nog altijd beperkt in onze doen en laten, waardoor we minder dingen kunnen ondernemen die we eigenlijk wel graag zouden willen doen. Zo verlagen er veel mensen naar productieve sessies in de sportschool, maat is dit nu helaas niet mogelijk. Het is echter wel zo dat we er samen voor kunnen zorgen dat we fit zijn en blijven. Er zijn vele mensen die in het begin van het jaar goede voornemens hebben opgesteld, waarvoor het nu de tijd is om door te zetten en de dromen achterna te gaan. In dit blog geven we je graag een aantal tips voor hoe je fit kunt blijven, welke diëten je kunt volgen en hoe je jezelf kunt blijven motiveren in de lockdown!

Doe aan home-workouts!

Om gemakkelijk te blijven sporten tijdens de lockdown, kun je ervoor kiezen om verschillende home-workouts te volgen. Zo staan YouTube en andere social media vol met geïmproviseerde filmpjes die je helpen om een complete home-workout te voltooien. Je zou bijvoorbeeld een rugzak kunnen vullen met een aantal flessen, waarna je deze rugzak kunt gebruiken als bijvoorbeeld een kettlebell. Door te improviseren zul je al tot erg veel effectieve oefeningen komen, waarna je met een klein beetje hulp en sturing de juiste workout voor jezelf kunt uitvoeren!

Support je sportmaatje!

In de sportschool, tijdens een bootcamp of andere sportles, zijn er vele mensen die samen sporten met een maatje. Samen wist je elkaar te motiveren, kletsen jullie bij en gingen jullie met veel plezier naar de verschillende sportlessen. Gezelligheid en motivatie gaat niet weg, maar lijkt dit wel snel zo te zijn door het sluiten van de sportscholen en andere sportgelegenheden. Je zou er in deze tijd bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om elkaar te videobellen, waarna je gezamenlijk een nieuwe workout kunt doen. Houdt elkaars doelen bij, moedig elkaar aan en klets tussendoor zeker bij, waardoor je gemotiveerd zult blijven om toch in beweging te zijn. 

Afvallen met een eiwitrijk dieet

In deze tijd is het belangrijk om fit te blijven, maar kiezen mensen er ook voor om te gaan afvallen. Het sporten gaat al erg goed, waarna ze ook naar de juiste voeding willen kijken. Wanneer je blijvend gewicht wilt verliezen, zou je kunnen kiezen voor een eiwitrijk dieet. Een eiwitrijk dieet is gemakkelijk voor een lange tijd vol te houden en eet je erg veel eiwitten, waardoor je zoveel mogelijk spiermassa zult behouden. Op een makkelijke, eenvoudige en smaakvolle manier zul je stapje voor stapje bij je einddoel komen. 

Je kunt gemakkelijk een dieetplan volgen om inspiratie op te doen, jezelf te verdiepen in de voeding en om altijd geholpen te worden door specialisten, waarna je na loop van tijd zelf aan de slag kunt om je doelen te realiseren!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *