Je eerste marathon lopen

Houd je van hardlopen en zou je graag eens een marathon willen rennen? Leuk! Het is hierbij wel van belang dat je je zo goed mogelijk voorbereid, zodat je er optimaal van kunt genieten (en op een veilige manier meedoet). Onderstaande tips helpen je hier een handje bij. Lees snel verder.

Wees realistisch

Bedenk van tevoren of je wel genoeg tijd hebt om te trainen voor de marathon. Je zult veel tijd moeten besteden aan de trainingen, denk aan 4 tot 5 keer per week lange afstanden. Kun je dit wel combineren met je sociale leven, werk en/of studie? En heb je nog wel genoeg tijd om je voor te bereiden, of breekt de grote dag inmiddels alweer bijna aan?

Doe niet zomaar iets

Voor een marathon is het belangrijk dat je een geschikt trainingsschema volgt. Je kunt je het beste hierover laten adviseren, als je hier zelf niet veel verstand van hebt. Het kan ook zo zijn dat je naast hardlopen ook nog andere vormen van training nodig hebt, zoals zwemmen. 

Loop niet te hard van stapel

Om blessures te voorkomen is het verstandig om niet te hard van stapel te lopen. Kies dan ook een marathon die bij je past. Leg niet direct de grootst mogelijke afstand af als je nog nooit eerder een marathon hebt gelopen. En vergeet je steunkousen niet, zodat je minder last krijgt van je benen! Bij www.stoxenergy.com/nl/ vind je allerlei verschillende soorten en maten steunkousen, in diverse kleuren. 

Let op  je voeding

Uiteraard is ook je voeding van belang wanneer je je voorbereidt op het lopen van een marathon. Laat je eventueel hierover inlichten door een voedingsdeskundige, zodat je zeker weet dat je goed bezig bent en dat je op een goede manier kunt trainen voor de marathon die je gaat lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *