Oefeningen voor op de fitnessbank

Er zijn een hoop oefeningen die uitgevoerd kunnen worden op een fitnessbank. Met alleen een fitnessbank en wat gewichten is het al mogelijk om de armen, borst, rug, benen en schouders te trainen. In deze blog geef ik wat voorbeelden voor een aantal oefeningen op de fitnessbank!

Dumbell chest press

Deze oefening wordt veel gedaan op de fitnessbanken. Hiervoor heb je twee gewichten nodig. Ga liggen op het bankje met jouw voeten op de grond. Vervolgens duw je de gewichten op schouderbreedte omhoog, waarnaar je ze rustig indraait en weer rustig naar beneden laat zakken. Door rustig naar beneden te laten zakken en explosief omhoog te duwen boek je de beste resultaten.

Incline en decline push-ups

De fitnessbank geeft ook de mogelijkheid om incline- en decline push-ups uit te voeren. Met deze vorm van push-ups train je andere delen van je borstspieren waardoor je de normale push-ups die je misschien wel doet upgrade naar een hoger niveau!

Seated bicep curls

Met de bank is het mogelijk om de rechte vorm aan te houden als je bicep curls gaat doen. Zorg bij deze oefening dat je de ruglening van het bankje 90 graden omhoog zet (indien mogelijk). Pak vervolgens de gewichten, duw je elleboog ligt in je zij en haal alle kracht puur uit je biceps voor de beste resultaten.

Skull crushers

Voor deze oefening heb je een halterstang nodig. Het is mogelijk met losse gewichten, echter is het dan lastiger om de oefening goed uit te voeren, omdat je de gewichten ook recht moet houden. Ga liggen op het bankje in dezelfde houding als de dumbell chest press, vervolgens strek je je armen uit en beweeg langszaam je armen naar achter. Wanneer ze 90 graden bereiken duw ze dan weer omhoog.

Witness van Fitness!

Natuurlijk zijn er nog veel meer oefeningen te doen op de fitnessbank. Dit is tevens maar een klein deel. Ook zijn er genoeg andere apparaten en fitnessapparaten waar je mee aan de slag zou kunnen. Kijk op: tunturi.com voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *