Sporten in huis met deze tips

Dat de sportscholen momenteel dicht zijn hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je niet kunt sporten. Het vergt soms wat meer motivatie én creativiteit, maar het is zeker niet onmogelijk. Wil je gewoon lekker thuis sporten, dan kan dat in de meeste gevallen prima. Met onderstaande tips kun je vandaag nog aan de slag met het werken aan jouw fitnessdoelen, óók tijdens de quarantaine! 

Kies een geschikte sport

Er zijn ontzettend veel sporten waar je uit kunt kiezen. Het is uiteraard belangrijk dat je een sport kiest die je leuk vindt. Op die manier houd je het gemakkelijker vol. Er zijn veel filmpjes op het internet te vinden die je kunnen helpen bij je sportsessies, zoals HIIT filmpjes op YouTube of danschoreografieen. Hoelahoepen, touwtjespringen of losgaan op muziek, er is veel mogelijk.

Vind een geschikte locatie

Niet iedereen beschikt over een woonkamer die groot genoeg is om in te sporten. Is dit bij jou ook niet het geval, dan kun je beter in een andere kamer aan de slag. Richt bijvoorbeeld de logeerkamer in als sportkamertje, zodat je deze kamer lekker kunt gebruiken om in te sporten. Vergeet niet om hier ook een fijne bank of stoel (bijvoorbeeld een Velvet stoel van skogen.nl) neer te zetten, zodat je tussendoor op adem kunt komen.

Schaf sportmateriaal aan

Dit is niet op elke sport van toepassing, maar voor sommige activiteiten zul je bepaalde materialen nodig hebben. Deze hoeven absoluut niet duur te zijn, een touw voor touwtjespringen of een paar losse gewichten zijn vaak niet zo prijzig. Berg de materialen op in een kastje, zodat de ruimte er netter uitziet. Vergeet bovendien niet dat je ook sportkleding nodig hebt. Zorg ervoor dat deze kleding comfortabel zit, zodat je er geen last van hebt tijdens het sporten. Ook hier geldt weer dat dit echt niet duur hoeft te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *