Sport

Sporten is gezond, maar niet zonder risico

Je zal het vast met me eens zijn dat een regelmatige sportsessie gezond voor je is. Je traint er je spieren mee, verbrand de nodige calorieën, en je hebt naderhand vaak een fantastisch humeur. We zoeken daarom massaal de sportscholen op. Sporten is echter niet zonder risico’s. Je hebt eigenlijk vrij snel een blessure te pakken. En wat dan?

Snelle blessures

Wanneer je een blessure oploopt omdat je te fanatiek hebt gesport dan zal je veelal gewoon rust moeten houden. Een paar weken niet sporten is dan voldoende. Je zal dan ook snel leren dat je toch beter voorzichtig kunt zijn bij het sporten. Een lichaam kan veel hebben, maar je belast het al gauw teveel ook zonder dat je het door hebt.

Soms heb je zwaardere blessures door een ongeluk. Je valt op een ongelukkige manier of je laat bijvoorbeeld een barbell op je voet vallen. Dat zijn de echt vervelende sportschool ongelukjes! Maar wat nou als je door een fout van je sportschool of tijdens een groepsles een blessure op loopt? Het kan natuurlijk zo zijn dat je op dat moment met een instructeur van de sportschool aan het trainen bent en hij je had moeten ondersteunen. Of je krijgt tijdens een groepsles boksen een ongecontroleerde klap van je medesporter.

Wie is er aansprakelijk?

Kun je die persoon of zelfs de sportschool dan verantwoordelijk stellen? Nou ben ik geen expert op het gebied van letselschade, maar ik weet uit ervaring dat je in sommige gevallen dan wel een schade kunt verhalen. Het zou in principe zo zijn dat met het doen van sport aangenomen kan worden dat daar dus ook risico’s aan verbonden zijn. Wanneer je de sportschool inloopt dan neem je dat risico eigenlijk voor lief. Lees daarom altijd goed de voorwaarden van de betreffende sportschool. Maar het kan wel zijn dat de sportschool bepaalde maatregelen had moeten nemen waarmee het ongeluk voorkomen had kunnen worden.

Hulp bij letsel

Heb je nou een ongeval gehad op je sportschool en heb je hierdoor medische klachten? Je kunt dus soms de schade die je hebt opgelopen verhalen op de verantwoordelijke persoon. Een ongeval kan langrudige gevolgen hebben. Zo kan het voorkomen dat je tijdelijk niet meer kan werken of studievertraging op loopt, of je maakt ineens hoge zorgkosten die je anders niet had gehad. Dan is het zonde om niet te kijken naar de mogelijkheden die je hebt voor een schadevergoeding.

Je kunt in dat geval ook een advocaat inschakelen die gespecialiseerd is in letselschade. Zelf heb ik een keer hulp ingeschakeld van Brugman Letselschade Advocaten. Je hebt een letselschade advocaat Schiedam, Rotterdam, Spijkenisse en Dordrecht. Het voordeel van deze letselschade advocaten is dat ze gewoon bij je aan huis kunnen komen. Doordat je dan direct in contact bent met een advocaat weet je precies welke voorwaarden er gelden en hoe je de schade kunt verhalen.