vitaliteit medewerkers
Sportschool

Tips om fitter te worden

Sporten en gezond eten is goed voor ons lichaam en onze geest. We voelen ons energieker, vrolijker, productiever en fitter. Dit wil eigenlijk iedereen wel, toch? Het is niet voor niets een van de meest voorkomende goede voornemens. Maar hoe kun je op een goede manier fit worden, zonder dat je hier alle lekkere dingen voor hoeft te laten? Wij vertellen je er graag meer over!

Meer bewegen

Deze had je waarschijnlijk wel zien aankomen, maar als je fitter wilt worden zul je toch echt meer moeten gaan bewegen. Heb je nooit gesport en vind je dit een lastige stap? Probeer het dan eerst op te bouwen. Neem bijvoorbeeld vaker de fiets in plaats van de trap of ga elke dag een rondje lopen, bijvoorbeeld na het avondeten. Verder is het heel goed om aan je conditie te werken. Schrijf je bijvoorbeeld in bij een sportschool Den Haag of ga hardlopen. Als je dit een tijdje volhoudt, in combinatie met krachttraining, zul je al snel resultaten gaan zien aan je lichaam.

Voeding

Je kunt sporten wat je wilt, maar als je je voeding niet aanpast zul je niet het gewenste resultaat krijgen. Houd je daarom aan de 80/20 regel. Dit betekent dat 80% van je voeding gezond moet zijn en de overige 20% mag je zelf invullen. Zo hoef je dus niet dat lekkere toetje te laten staan, mits je dit dus met mate doet. Zo krijg je een routine in je levensstijl en houd je dit ook makkelijker vol dan wanneer je helemaal niet meer mag snoepen. Denk bij gezond eten aan veel groente, fruit, eiwittenen vezels. Dingen die je beter kan laten staan is frisdrank, sapjes, suiker en langzame koolhydraten. Weet je niet precies of je op de goede weg bent? Houd dan eens een dagboek bij met alles wat je eet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *