Geen categorie

Voor- en nadelen van een roeitrainer

Veel mensen zijn op zoek naar een manier om fit te blijven. Dit kan zijn door thuis, buiten of in de sportschool te trainen. Helaas laat COVID-19 het nog niet toe om in de sportschool te trainen. Doorgaans zijn de regels voor buiten ook beperkt als het gaat om trainen in grote groepen. Daarom is het misschien tijd dat jij de sportschool deels in huis brengt. In dit artikel worden kort de voor- en nadelen besproken van een roeitrainer. Een echte cardio apparaat die ervoor zorgt dat je fit blijft.

Roeitrainer

Voordat we inhoudelijk ingaan op de voor- en nadelen is het misschien goed om te weten voor sommige mensen wat een roeitrainer precies is. Niet dat er ineens misverstanden ontstaan over welk apparaat we het hier hebben. Een roeitrainer is het apparaat met aan de voorkant van het apparaat het weerstand-systeem. Hieraan zit een hendel gevestigd waaraan getrokken kan worden om het systeem in beweging te krijgen, waardoor de work-out van start gaat. Verder is er een lange rail met een klein zitje waarop de billen passen. Wanneer je plaatsneemt op het zitje en aan de hendel trekt, begin je heen en weer te bewegen over de lange rail. Nu goed op de houding letten, dus een rechte rug en de hendel strak naar achter. Kortom, jouw eerste slag op de roeitrainer.

Voordelen

Het hele lichaam wordt gebruikt tijdens het trainen op een roeitrainer. Jouw kuiten, bovenbenen, hamstrings, billen, rug, buikspieren, onderarmen, bovenarmen en schouders, echt waar je gebruikt het allemaal! Hierdoor hoef je geen andere apparaten aan te schaffen en past dus goed binnen het budget. Daarbij leren de spieren goed om met elkaar samen te werken en verbruik je een hoop calorieën.

Een goede techniek hierbij is wel belangrijk, maar het is geen moeilijke beweging. Bij het lezen of zien van de juiste instructie kun je meteen aan de slag. Let op dat je begint op de lichtste stand en vanuit daar aanvoelt hoe zwaar je kan. Bouw het langzaam op. Het is in ieder geval een laagdrempelige oefening om mee te beginnen.

Nadelen

Een roeitrainer is een lang apparaat en kan daarom veel ruimte in beslag nemen. Hier zal je altijd rekening mee moeten houden als je een roeitrainer aanschaft. Kijk goed naar de afmetingen van het product en hoe groot de ruimte thuis is. Echter, er zijn ook inklapbare roeitrainers beschikbaar. Maar je moet natuurlijk wel de gehele roeitrainer kwijt tijdens de work-out.

Laten we wel eerlijk wezen, het (continu) langdurig trainen op kan gaan ververvelen. Het is niet heel exotisch en maakt het gauw een eentonige oefening. Dit komt omdat je steeds dezelfde soort beweging maakt. Dit zou je uitdagender kunnen maken door steeds sneller te roeien of kiezen om het ontspannen te doen door middel van muziek of een tv.

Nu zijn we kort ingegaan op de voor- en nadelen van een roeitrainer. Er zijn nog meer voor- en nadelen te bedenken als het gaat om dit cardio apparaat. Tunturi is een bedrijf die jou graag verder helpt. Heb je eventuele vragen/opmerking of wil je er gewoon een kopen? Kijk dan gauw op de website van Tunturi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *