Geen categorie

Voor het eerst naar de fitness? Dit mag je niet vergeten!

Steeds meer mensen weten hun weg naar de sportschool te vinden. Logisch, want je kunt hier sporten wanneer het jou uitkomt. Daarbij komt dat je er allerlei toestellen aantreft, waardoor je zowel aan jouw kracht als conditie kunt werken. Ben je nog niet eerder in de sportschool geweest, maar wil je hier binnenkort wel gaan sporten? Dan vraag jij je mogelijk af wat je allemaal mee moet nemen. Wij zetten hier de belangrijkste zaken op een rijtje.

1. Fitness kleding
We beginnen direct maar met het belangrijkste, namelijk fitness kleding. Veel mensen die voor het eerst naar de sportschool gaan, trekken een willekeurige outfit uit hun kast. Zo lopen mannen vaak in een trainings- of joggingsbroek of trekken zij een kort sportbroekje aan. Sommige vrouwen dragen ook zo’n broek in de sportschool. Toch zien we in de sportschool ook veel vrouwen in een legging. Qua bovenkleding dragen mannen en vrouwen vaak een T-shirt of hemd in de sportschool. Draag bij voorkeur geen shirt van katoen. Dit materiaal neemt namelijk vocht op, waardoor je er niet lekker in sport.

Veel mensen denken dat er zoiets bestaat als de beste fitness kleding. Dit is niet het geval. Nee, want iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. De een sport het liefst in een lange broek, terwijl de ander liever in een korte broek fitnest. Probeer daarom vooral verschillende kledingstukken uit in de sportschool. Je ervaart snel genoeg in welke broek of welk shirt je wel en niet prettig beweegt.

2. Schoenen
Je draagt niet alleen fitness kleding in de sportschool, maar ook schoenen. Het is belangrijk dat je de juiste schoenen draagt als je gaat sporten. Doe je dit niet? Dan kan dit namelijk voor problemen zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld uitblijden als je sport op een schoen met een gladde zool. Kies daarom altijd voor een zool met structuur. Op deze manier sta je altijd stabiel tijdens het sporten. Daarnaast is het belangrijk dat fitness schoenen goed aansluiten op jouw voet. Laat schoeisel met gel of lucht links liggen als je ze alleen gebruikt in de sportschool. Deze zijn namelijk vooral geschikt voor hardlopen.

3. Handdoek
De meeste mensen denken dat zij er wel zijn met fitness kleding en schoenen. Toch is dit niet het geval. Nee, want wij raden je aan om ook een handdoek in je tas te stoppen. We doelen in dit geval niet op een handdoek voor het douchen, maar voor tijdens het sporten. Als je sport zweet je namelijk. Jouw zweet kan hierdoor op de verschillende apparaten belanden. Dit is niet bepaald hygiënisch. Als je een handdoek meeneemt, kun je jouw zweet opvangen of het apparaat na gebruik schoonmaken. Dit is wel zo prettig voor de mensen die het apparaat na jou gebruiken.

4. Drinkfles
We haalden hierboven al aan dat je tijdens het sporten zweet. Hierdoor verliest jouw lichaam vocht. Het is belangrijk om de hoeveelheid vocht in jouw lichaam op peil te houden. Dit doe je door voldoende te drinken. Daarom raden wij je ook aan een drinkfles mee te nemen als je gaat fitnessen. Dit kan een gewoon flesje water uit de supermarkt zijn, maar ook een bidon. Zet deze altijd in de buurt neer, zodat je direct wat kunt drinken als je dorst hebt tijdens het sporten.


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *