personal trainer

Waarom een personal trainer?

Ben jij een fanatiek sporter? Maar vraag jij jezelf af waarom je gebruik moet maken van een personal trainer? Geen probleem! In dit artikel staan we stil bij de voordelen van een personal trainer zodat je precies weet waarom het aan te raden is. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat het percentage van personal trainers in de loop der jaren alleen maar toeneemt. Dit is natuurlijk niet voor niets. Hierbij is het wel goed om te vermelden dat het inhuren van een personal trainer gepaard gaat met kosten. Ben jij dus erg gedisciplineerd en zie jij niet de voordelen in? Kijk dan naar andere mogelijkheden zoals het aanschaffen van een schema.

Voordeel 1: Een stok achter de deur

Het grootste voordeel van een personal trainer is een stok achter de deur. Als je namelijk zelf sport, heb je vaak de gedachte dat je geen zin hebt en uiteindelijk zul je dan ook niet gaan. Door het bezoeken van een personal trainer ben je genoodzaakt om te gaan, want je betaald immers veel geld en daarnaast voel je jezelf schuldig tegenover de personal trainer als je niet op komt dagen. Om deze reden is het inhuren van een personal trainer zeker aan te raden als je echt progressie wilt boeken. Heb jij zelf discipline en zie jij dit voordeel niet in? Lees dan het volgende voordeel!

Voordeel 2: Enorm veel ervaring

Als tweede voordeel is de enorme ervaring die een personal trainer heeft. Een personal trainer, ook wel PT genoemd, is een specialist die een studie heeft gedaan op het gebied van sporten. Naast de theorie heeft hij ook jarenlange ervaring op het gebied van sporten waardoor hij precies weet hoe bepaalde oefeningen moeten. Hierdoor weet jij zeker dat je oefeningen correct uitvoert end at is hetgeen wat je uiteindelijk wilt bereiken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een gratis proefles aan bij een personal trainer zodat je zeker weet dat een dergelijke sessie voldoet aan jouw verwachtingen. Kijk bijvoorbeeld eens op Bodybased.nl.

Voordeel 3: Daadwerkelijke progressie

Ben jij niet tevreden met de progressie die je maakt, dan kan dat liggen aan de manier waarop je traint. Om deze reden is het goed om naar een specialist te gaan die je 1 op 1 gaat helpen. Een personal trainer houdt dagelijks je progressie bij en stuurt waar nodig om zodoende het gewenste resultaat te  behalen. Hierdoor weet je zeker dat je progressie zult maken en dat het ook zichtbaar is. Alle data wordt namelijk verzameld en dat data wordt omgezet in statistieken die je zelf kunt raadplegen. Hierdoor heb jij elk moment van de dag inzichtelijk hoe je ervoor staat en wat je allemaal nog moet doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *