Wintersport kleding
Sport

Wintersport kleding: waar moet je op letten?

Wintersport is geweldig maar ook duur. Je moet namelijk je uitrusting kopen en dat is een flinke investering. Kies je echter in één keer de juiste wintersport kleding dan kun je er heel lang mee doen. Om miskopen te voorkomen kun je het beste deze tips meenemen in je besluit. 

Wintersport kleding

Eendelig pak of losse broek en top

In de wereld van de wintersport kleding wordt allereerst onderscheid gemaakt tussen skikleding die bestaat uit een heel pak of een soort onesie, of een top met broek. Of je een ééndelig skipak dan wel een los ski-jack met skibroek koopt, hangt enigszins van je smaak af. Toch zijn er enkele praktische overwegingen die je keuze kunnen bepalen. Het eendelige skipak kan sneller de bewegingsvrijheid belemmeren dan het losse jack en de broek. Het is dus heel belangrijk dat je bij de aanschaf van een ééndelig skipak goed op de maat let. Kijk bij het passen vooral of je je goed kunt bukken zonder dat je uit het pak scheurt. Bij de aankoop van een los jack met broek is dit probleem niet zo groot, omdat je de beide delen in onderling verschillende maten kunt kopen.

Wintersport kleding

Skiondergoed is minstens zo belangrijk

Je gaat de hele dag ravotten in de sneeuw. Dat is wel anders dan wanneer je in ons eigen land een middagje sneeuwpret beleeft. Vaak ben je lang van huis, veel in de sneeuw en het is doorgaans in een skigebied nog veel kouder dan in ons eigen land. Daarom heb je speciaal ondergoed nodig. Skiondergoed is extra warm en isoleert je goed zodat je niet nat wordt, ook niet als je een keer valt. Niets is vervelender dan de hele dag in een natte onderbroek lopen.